NIEUW: de Fassi F345RB.2 met decagonale (10-hoekige) uitschuifbare mastdelen

Fassi F345RB.2 – het begin van een nieuw tijdperk

Na de eerste presentatie van het prototype F345RB.2 tijdens de Bauma 2019, is dit model nu leverbaar voor de markt. Het unieke van dit model zijn de decagonale (10-hoekige) knikarm en uitschuifbare mastdelen, waarmee een significante gewichtsbesparing van ruim 5,5% op de kraan is doorgevoerd. Daarnaast is de zuivere hefcapaciteit van de kraan ook verhoogd door de combinatie van de gewichtsbesparing en de nieuwe decagonale delen. Dit nieuwe model valt in de hijsklasse HC1/HD5-S2 en zal het huidige type F345RA.2 vervangen. Als we het eigen gewicht afzetten tegen de zuivere hefcapaciteit, dan steekt dit model met kop en schouders boven de huidige markt uit.

Dit nieuwe model heeft direct de mogelijkheid geboden om nieuwe afstelbare glijnokken toe te passen, welke een nauwkeurige afstelling mogelijk maken en hiermee een betere stabiliteit en verbeterde controle van de mastdeformatie tijdens hijswerkzaamheden.

Voor de kranen uitgevoerd met een hijslier en een fly-jib is een lierblokken-systeem ontwikkeld, waarbij de lierblokken niet meer verwijderd hoeven te worden en het volledig compatibel met de optionele ACF – functie (Automatic Crane Folding). Terwijl ook het traditionele systeem met afneembare lierblokken leverbaar blijft.

Voor het gebruik van extra functies voor bijvoorbeeld een rotator en een hydraulische klem/grijper, zonder invloed te hebben op de inbouwmaat van de kraan, is het mogelijk om tot het model .26 (6x hydraulisch uitschuifbaar) de kraan uit te voeren met “inside routing”. Hierbij lopen de slangen van de extra functies, d.m.v. een slanghaspel inwendig door de knikarm van de kraan.

Inside routing van de extra functies (optioneel)

De F345RB vertegenwoordigt de essentie van de moderniteit van het ontwerp en van het gebruiksgemak: het doel tijdens de ontwerpfase was om een uiterst goed presterend en innovatief product te ontwikkelen, maar tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken en met een strak ontwerp. Dit nieuwe model definieert de ontwikkelingsrichtlijnen voor de toekomstige modellen en zijn we ervan overtuigd dat de innovaties met tevredenheid door onze klanten verwelkomd zullen worden en waarmee wij ons marktaandeel verder kunnen vergroten.

Voor meer informatie over dit nieuwe model en andere nieuwe ontwikkelingen, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Deel dit!