Eerste Fassi F545RA.2.26-L323 als hoogwerker met roterend werkplatform

Onlangs hebben wij de eerste Fassi F545RA.2.26-L323 xe-dynamic uitgevoerd als hoogwerker, geheel volgens de regelgeving van de NEN-EN280.

De Jong IJmuiden heeft hiermee de wens van Gerjac Transport B.V. te Velsen-Noord ingevuld, wie de wens had uitgesproken om de nieuw geleverde Fassi F545RA.2.26-L323 xe-dynamic, gemonteerd op een Volvo FM 6×2 trekker tevens uit te voeren als hoogwerker. Gerjac Transport B.V. heeft hierdoor een zeer multifunctioneel voertuig met een relatief zware autolaadkraan, welke tevens nog is uitgevoerd met een fly-jib en een hydraulische hijslier, welke zowel als trekker maar ook als bakwagen ingezet kan worden.

De Fassi F545RA.2.26 heeft een max. hijscapaciteit van 15,5 ton en op een bereik van 16,3 meter nog een capaciteit van 2,5 ton. Met de jib L323 kan dit hydraulische bereik uitgebreid worden tot 24 meter. De hydraulisch jib heeft een max. hijscapaciteit van 3 ton. Daarnaast is de kraan voorzien van een 2 ton’s hijslier. Door al deze opties zijn alle mogelijke hijswerkzaamheden uit te voeren met deze kraan.

Doordat de kraan nu volledig, af fabriek, voorzien is van de eisen en voorschriften volgens de NEN-EN280 is het tevens mogelijk om deze combinatie in te zetten als hoogwerker. Het unieke van deze uitvoering is, dat deze voorzien is van een 3-persoons werkplatform, welke geheel self-supportend is met een ingebouwd powerpack met accu’s. Het werkplatform heeft ook de unieke optie dat deze nog 90 graden naar links en naar rechts te draaien is, waardoor te allen tijde de ideale werkpositie aangenomen kan worden. Deze optie is uniek in de autolaadkranensector en dit gebruik is tevens volledig goedgekeurd door de fabrikant Fassi Gru S.p.A., CENPI-SCRL voor de EG typegoedkeuring en TÜV Nederland voor de eindcontrole op de Nederlandse wetgeving.

Deel dit!